Tuesday, July 6, 2010

Finally I (terasa) nak berpenglipurlara...

Hello dearies,

It's been a loooooong time I tak properly blog dekat sini. I have few stuffs untuk diblogkan apart from my wedding story but I just couldn't get my arse out untuk type anything here. So dia jadi macam sunyi sepi without any new updates. But I still bloghopping here and there singgah-singgah dekat most b2bs and puan-puan lain punya blog. But still..sigh me.

Anyway kronologi from cerita yang tergantung after my nikah story, now I nak cerita about my reception pula. I AM SO THANKFUL TO GOD that my wedding berlangsung tanpa ada apa-apa yang tak diingini berlaku on that very day. Tapi tipu la kan if I cakap my event sangat perfect. No, no, no. Macam mana perfect pun mesti ada cacat cela 'coz we human are not that perfect pun. But before my wedding I dah cleanse my soul, so I'm not that really stressed out pun during my W-day. Syukur-syukur...

That very morning saya bangun, yeah Encik Rocker wasn't by my side pun. He went home after nikah. But that's not the story anyway. :D Bangun, bangun takdelah rasa macam on cloud nine ke apa yang senyum-senyum seorang diri sambil pergi toilet. Nah. Instead I felt numb 'coz event semalam dah berjaya but event today macam I dunno what to expect apa disaster akan datang. So I pun pergi mandi, muntah-muntah sikit, minum orange juice with nothing and off duduk seorang diri. I saw orang lain semua huru-hara but I remain calm dekat situ. I knew back in my mind meja beradap tak siap decorate lagi, bunga dekat meja beradap tak siap susun lagi and my wedding guestbook macam agak huru-hara tak decorate nicely as per plan. At that time cuma mampu fikir the consequences if I nak buat semua benda but time sangat limited, so off I tolak the job dekat orang lain. Yes, I wanna look flawless time wedding tanpa ada rasa nak menangis or maki hamun bagai. Seriously, you people do not wanna see me time menangis. Horror.

So tak lama lepas tu Fina, my MUA pun sampai and us two terus shoot pergi make-up. Fast forward I pun dah siap. The INITIAL plan was to tie my hair with different kinda hairstyle but at that time I macam dah malas nak fikir and macam kesian dekat Fina 'coz after she make-up I she kena shoot pergi Klang with her family untuk tengok her hubby masuk competition so we agreed to opt for whatever hairstyle yang she boleh buat. I know it's my wedding and I have full control of it but at that time I just don't wanna push myself untuk benda-benda kecil 'coz I don't wanna get dissappointed later on and the reception hanyalah a celebration and sedekah to tetamu yang hadir. The important moment wasn't that moment (the persandingan) but the day before-nya, which is my Nikah day. :)

Oh penat...sambung next chapter la yea? :)

The {simple} bunga deco for my meja beradap.

The meja beradap. Thanks to my aunties and neighbours and cousins sebab tolong decorate my meja beradap. :)


The wedding guestbook yang separa siap but out untuk di-sign during my reception.

6 comments:

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

ahaaaaaaaaa ive been waiting for ur updates babe (=

it's ok, rehat dulu. ai tau yu penat (=

babe, i love the new layout (=

farahfatihah said...

i heart ur carnation!!!!

Queen4ADay said...

oh aim..really mis to read ur post=( n finally;)
btw, how did u do ur gustbook??i hv no idea..nk beli je mcm x bes pulak

puan rocker said...

lynda: hahaha. tu la penat berehat dah ni. dats y i dh strt ada mood nak berblog. :D anyway thnks babe. :)

farahfatihah: thanks dear. the economical fresh flower yet beautifull 'nuff to be used as a deco. :)

queen4aday: haha. sorry for the delay dear. oh i bought an album dkt mph and transform it a lil as my wedding guestbook. quite cheap tho drpd beli yg dh siap punya wedding guestbook. :)

kay kamal said...

aim,

glass bottles yg u isi ur carnations tu u bli kat mane n bape ye? mind mailing me?

kay_alia@yahoo.com..

lg best if u tau mane nk bli honeyjars..nk ber-DIY sket ni for cntrpieces.

tq!

puan rocker said...

kaykamal: hi dear. i beli the vase dkt ikea. murah gila and below rm5 je. seriously! :)

i tak tau la dear dkt mana nak nbeli honeyjar dear. tapi i've seen almost similar bottle dkt ikea. maybe u might wanna check it out dkt situ ke. :)

no prob and ur welcome!