Tuesday, March 23, 2010

I'm using a super big gable box for my VIP Giftpack.

Yeah baby! Untuk VIP punya giftpack I'm using a really, really big gable box for it (yup sangat besar gila sampai pening kepala tak tau nak isi apa dalam tu). Roughly the measurement of the box dalam 24cm (l) x 14cm (w) la if tak silap. Dah la super cheap pula tu which I got it straight from its kilang in Penang for RM0.70/piece. And transportation cost untuk deliver the box to Selangor pun dalam RM20 je. Selain daripada gable box ada banyak je lagi boxes yang boleh digunakan untuk wedding favors. Anyone interested seriously boleh click to their website [here]. Nama kilang tu Public Packages Holdings Berhad. Staf diaorang sangat super friendly and happy je to accomodate my request. Dah la I banyak tanya this and that pula tu. Tapi diaorang layan je. Oh and you can buy in small or big quantity. :)

And memandangkan I still have ample time untuk buat kerja-kerja renyah ni (contohnya macam decorate my gable box and etc.), so again I'm using khidmat Encik Google Image to get few ideas on decorating the gable box.



photos courtesy: Google Image

10 comments:

ally said...

wow..aim..sgt2 berguna info nih...br je tgk website tu..sgt berminat ngan lunch box..new idea..thanks babe..

the miss bride-to-be said...

yg mcm take out box tu ek? ada handle tu kan? i think it's rm0.60 per piece. i ada tnya the quotation for it. mail me if u wannit k. :)

Ami Schaheera said...

best lah gable box ni!! if i had done my preparation earlier mesti sempat nak research all this stuff.. tak sabar nak tengok your gable box after deco nanti :))

the miss bride-to-be said...

:D thanks ami. i'll try my best utk decorate sekreatif boleh. haha. br rembat lotsa ribbons dkt ikea. :)

anyway u pn ada kan dkt wedding gathering this saturday?

ally said...

aim..nak emel u..hehe..nak tgk quotation yg co tu bg..bole ya..tq2

the miss bride-to-be said...

aim.aris@yahoo.com

Ami Schaheera said...

i ada juga, just dtg nak bg sokongan kat kawan2 saja. then i nak balik kampung dah, next week kawin! waaaaa

the miss bride-to-be said...

cool! hope to see u there. :)

wah..kalau i jd u msti dh tak senang ddk dh from dis week onwards.

apa2 pun congrats in advance ami!

Ami said...

hi,

I just blog hopping suddently jumpa entry bout boxes ni.Memang tengah buat survey for my wedding.Waa, gile murah price dia compare others.

Can I see the quotation that u made for those boxes?..

I will email you later kay.Anyway thanks for sharing with us.

the miss bride-to-be said...

hi ami! thanks. do email me at aim.aris@yahoo.com k if u want the quotation. :)