Wednesday, September 1, 2010

I'm back!

3 bulan lebih dah kahwin...
Malu gila bila ex-bride lain dah nak habis cerita pasal their wedding whereby I baru terkedek-kedek nak start bercerita, balik...
Sigh...

***

Er can I sambung my story 'bout my wedding yang terhenti before?

(Well anyway this is the last sentences that I wrote about my wedding before)

"...The INITIAL plan was to tie my hair with different kinda hairstyle but at that time I macam dah malas nak fikir and macam kesian dekat Fina 'coz after she make-up I she kena shoot pergi Klang with her family untuk tengok her hubby masuk competition so we agreed to opt for whatever hairstyle yang she boleh buat. I know it's my wedding and I have full control of it but at that time I just don't wanna push myself untuk benda-benda kecil 'coz I don't wanna get dissappointed later on and the reception hanyalah a celebration and sedekah to tetamu yang hadir. The important moment wasn't that moment (the persandingan) but the day before-nya, which is my Nikah day. :)..."


Okay, so yeah I dah siap-siap pakai baju and dah makeup and all, I honestly dah tak tahu nak buat apa at that time. My head just chanted "Please, please, I just wanna get it over quickly" je. Fast forward...Encik Rocker and his family and friends pun dah sampai sharp-sharp and straight pergi bertanggak before berarak. And here's the fun fact about berarak moment time tu. WE, The Family tak rehearse or discuss langsung pun pasal hal nak berarak pergi dekat me husband. And I have no clue at all siapa datang dekat siapa, siapa nak   berdiri which side and etc. Excused us (The Family) for being forgetful on discussing that part, but we had so many things in our head rather than nak stresskan our nerves just to kusut-kusut for that berarak thingy. And yeah I was a bit disappointed bila ada close members of The Family rasa tersinggung bila ada mulut yang tak best komen about how "unorganized" the berarak thingy was. 

{A special note to The Family: Sorry 'coz you guys rasa tersinggung about such comment but please don't as you guys did a really good job on my wedding day. Thanks a lot for all the favours! :)}



At least dalam gambar nampak okay, right?

*Paused*

12 comments:

Lala said...

ala, aim! paused lak!
baru masuk alam cerita wedding aim tau!
hehehe

p/s: cepat-cepat play it back!

puan rocker said...

lala: haha. sorry dear terpaused skjp. i tgh collect my wedding photos utk post next entry. till then stay put k. this time i'm back for good. ;)

ally said...

la...aim..ingat pjg lagi..aduhai..cpt2 sambung semula..hihi...

farahfatihah said...

ala xbasi pun dear..citer je al..kami nak baca huhuhu babe, payung lace tu ada dua? huhuhu mcm mau sewa je

hana yoriee said...

aim..hehe..tertunggu2 the post on ur wedding..=) tapi ada pause plak..kena tekan button play cepat sket k? hehehe

puan rocker said...

ally: sorry². i nak cpt balik smlm. haha. :D

farahfatihah: haha. ye ke? too bad payung lace tu ada 1 je dear. try tanya diyana shukor.

hana: i pause jap nak prepare for new post. :D

{anast filleunique} said...

hahhaa..takpe2..i pon tak story lagi pasal my wedding jgk..cerita pasal kawin tak basi la dear~~keskeskes~ :D experience klu share lame mane pun, some might find it useful along the way kn..hehehe~

oOoohh..the best thing in the world of wedding ni, bile ade mulutz soksek blakang2 ckp itu ini tak organized..huu..mmg at 1st rse sedey but then come to think of it kn - byk yg soksek tu, bkn yg dtg tolong ke hapa but dtg utk MAKAN je..weeehuu.. :DD

puan rocker said...

anast: haha. u nnt sambung cerita k. i wanna know more bout ur wedding! haha. sibuk srh org je pdhal i pnya cerita pun xhbs lagi. :D

tu la. yg mengomen tu tak tlg pun. pandai makan n gelak² je. well anyway i dh ckp dkt The Family, whateva it is the wedding dah pun over and we did a really great job in menjamu org makan dan bergembira. :)

{anast filleunique} said...

hehehe..likewise! same2 la kita menghupdet nti~ :D

yup~ sgt sgt sgt betul!!! as long as semua selamat, dpt jamu org, have fun then it's actually dah perfect..sume komen2 tu can't be captured in pictures, so takpe la kann..hahahahaha~ xD

puan rocker said...

anast: tu la! nasib dalam gambar semua nampak nice. :D

farahfatihah said...

oo satu je yer..kalau sewa bape babe?

puan rocker said...

farafatihah: i email u d price boleh?nnt u gimme ur email add yea. :)