Tuesday, May 18, 2010

Songket for Nawal.

Post ni khas untuk Nawal (yang secara tiba-tiba nak pakai songket) :D



photos courtesy: Adria Iman

For my reception dekat my house, I opt for songket. But this is no ordinary songket 'coz sebab ia dicetak on silk fabric (to be specific kain sari 'coz diaorang bawa the design from Malaysia to be cetak dekat India). Therefore here are the reasons why I chose that particular so-called-songket sebab:

1. The corak sangat cantik (sebab pakai benang emas)
2. Kain dia lembut (tak gatal bila pakai)
3. Harga dia lebih sikit but you got 6 meter of kain (nak buat apa dengan remainder tu, buat la. :D)

So if you (Nawal or sesiapa) nak beli the kain, you guys boleh visit dekat Kak Yati punya tiny kedai in Subang Parade. It's called Adria Iman House of Silk and Chiffon. :)

*Note to Nawal: I'm just trying to help yea dear. :)

12 comments:

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

wahhh special entry for Nawal. shuwit! Babe, songket kat situ murah tak? reasonable pricey tak? How i wish i boleh muat songket Bonda :(

babe, 9days to go, skejap je rase ek? InsyaAllah kalo tade pape, i'll come but i cant promise u k babe. kalo tak, kite lepak after u kawen?

*hugs tite*

NahWaL said...

santek !! hihi. lunda , aku pon rasa macam nak korek songket mak aku balik. santek wei! kebaya pendek! nak carikla esok!

the miss bride-to-be said...

lynda: i punya bonda punya songket mmg muat masuk kaki je kot. kurus sgt org dl2. :D

yup2 tu la. today dh tinggal 8 hari. >_< takpe babe fokus on ur nenda dl k. lepak2 meet up afta i kahwin pn blh. ;) *hugs tight2* utk kamu jgk.

nahwal: tu la buat kebaya pendek sure u nmpk gorgeous dear. :D

NahWaL said...

HAHA. tapi nanti takda selendangla, kalau pakai selendang nak pakai selendang apa? ceh selendang aku sebot. haha. pakai selendang letak kat bahu gitu

chenta said...

congrats on ur wedding ok! :)
dari dulu baca blog u tak penah jemu, so keep on writing lepas ni taw! ;) *hug*

the miss bride-to-be said...

chenta: thanks dear! :) haha. ye ke? will do, will do. :) *hugs*

anak_sateria said...

dear, range price die brape eh? mcm sweet je nk buat songket tuk mlm berina ;p mcm HM punye...suke2...

the miss bride-to-be said...

anak_sateria: price range dlm rm350 till rm550 mcm tu je. tapi kain ni 6m dear. :)

Sarah Abd Rahim said...

Hmmm.. Menarik².. Perlu check out kedai ni..

the miss bride-to-be said...

sarah: go..go. dkt subang parade je. :D

withthismaskahwin said...

Hi Aim :)

The songket available in the shop or we have to order them first? I am planning to buy the songket from Msia (since I'm in Brunei) for my wedding. I love the pattern for the skirt/ kain. I guess the plain one for the groom pun okay. Hehe.. Good luck on your wedding! XD

the miss bride-to-be said...

withthismaskahwin: hi dear. :) the songket always available at the shop btw. yup2. there's a kain too for groom where the pattern lg simple but still nice for the groom. anywy thanks dear for the wish. lemme know if u need more info yea. i'll be happy to help ya. :)