Monday, June 7, 2010

Solemnization Day (Part 1).

I think most people (friends and family) yang datang to our wedding dah upload and berkomen-komen dengan cemerlangnya 'bout our wedding except us je. And we've been very (very) lazy and super exhausted since the day after our last wedding celebration.

So here I am, mengantuk on my very first day dekat office, updating my blog in order to tell you guy's about the very first chapter of our wedding story: The solemnization.

Alhamdulillah it went VERY VERY well! Yup, VERY VERY well.

But ada cerita lain before the event, agak macam @_@ juga la. I woke up at 5.45am and my right side back still aching madly tapi gagahkan diri juga pergi mandi and chill sekejap. Duduk diam tak cakap dengan orang lain sangat pun while waiting for Fina untuk di-makeupkan. Kesian Fina and her hubby and BAK too. Sesat/terlajak diaorang nak datang Puncak Alam. Sorry guys...

Then Fina terus masuk-masuk, unload her thingy and do wonders to me. And BAK, he's brilliant. Datang-datang terus shoot while I tengah makeup-makeup. Encik Rocker time tu tengah on the way nak pergi masjid. His whole family sangat punctual. Sharp-sharp je. But I was (unintentionally) late. Then again takpe la kot. At least us two selamat bertunang and bernikah. :)

Speaking about our jurunikah, he's a really cool man and a funny one too. Satu soalan pun dia tak tanya Encik Rocker 'coz he said he was in good mood and according to Encik Rocker and apa yang I faham, dia macam senang tengok us two so dia macam tak nak lagging-lagging takutkan Encik Rocker by asking him questions. :) Thank you Tuan Jurunikah!

Tuan Wali pula was my dad and dia berjaya menikahkan and mewalikan I dengan cemerlangnya. To be honest none of us yakin my dad dapat nikahkan us two 'coz he can be pretty gementar juga but then again he managed to do it really fine and I'M REALLY PROUD OF HIM. :)

Long story short, Encik Rocker done a really good job with the lafaz. Sekali lafaz only! And at 10.20am saya sudah menjadi his wife. It was so quick and I was so busy waiting for the so-called-moment-of-the-transition-between-being-a-daddy's girl-to-a-wifey and sibuk tengok jam nak tahu what time saya sudah jadi a wifey so macam sedar-sedar "Eh dah jadi bini la". :D

I wasn't scared, I wasn't panic, I wasn't paranoid or anything pun before, on that very day and after that. Sangat tenang yang I tak terasa nak menangis pun langsung. Trust me, I'm a ratu air mata and orang lain punya hari nikah I'm the one yang sibuk nangis. But on my own nikah day, orang lain yang nangis. I managed to squeeze in few tear drops je (buat syarat) before happily bersnapping dengan my husband. Lol. :D

So here are few photos yang I took from BAK's blog.

Photos courtesy: BAK

To be continued...

8 comments:

farahfatihah said...

xsabar nak tunggu sambungan....

thezaila said...

alhamdulillah.. semua pun dah selamat dah..

hehe.. i pun ratu air mata gak..

same goes here.. masa i tunang hari tu pun, xde nervous bagai.. rilex jek.. tp masa org lain punya tunang.. i nervous bukan main.. masa org lain punya nikah.. i nangis sebak, bagai ke hapa..

wonder masa nikah i nnt.. ada drama sebabak air mata dari i ke tidak..

Sarah Abd Rahim said...

Tenang je rasanya bila dah jadi isteri orang..

More, more! We want more! =D

Yanie said...

yeah i know, (sambil angkat tangan)...i lah tu yang sembangat blog about ur wedding. Biarpun majlis tandang je you... But happy gila jumpa u..and sangat barbie doll k, dengan makeup dengan dress..loving it!

the miss bride-to-be said...

farahfatihah: thanks dear. nnt i upload lg. :)

thezaila: kan? i semua org punya moment sibuk nk nangis. time sendiri punya rilex je.

dear maybe ratu air mata mcm kita kena juga kot titis dua tiga titik air mata. tu pn sbb tgk org lain nangis. :D

yanie: babe! haha. thnks sbb dtg. kesian u n hana. sesat2. i pn happy gila k jmpa u guys. nnt leh la lpk babe. :)

the miss bride-to-be said...

sarah: tenang sgt. jap..jap..nak cite lg lps ni. haha. :)

ally said...

alhamdulillah..u 2 suit each other..congrates dear..can't wait for part 2 story..=)

puan rocker said...

ally: thanks dear. :)