Tuesday, May 11, 2010

60 seconds of whining.

Please, last one dearies so that after this I won't rasa sakit hati anymore and kembali tenang.


One of the 3 dresses yang I rasa nak pengsan (and bang my head dekat atas meja) bila tengok over and over again. I seriously don't feel beautiful right now. :( And I'm busting my brain now in order to think of ways to beautify/enhance my dresses.

Is this normal?

And kenapa lagi nak dekat kahwin lagi rasa malas yea?

18 comments:

Queen W said...

lg skt nk kawen rase mls itu mmg same mcm i.hahah..maybe v just used up all the serotonin needed to b excited kot. is that ur nikah attire?

the miss bride-to-be said...

queen w: kan? tu la. overdosed with happiness tp jd malas melampau. yup dats mine.

ZARA said...

i cant seem to find anything wrong dengan baju tu. tak de bling ke?

wish could be more helpful. sorry.

kay kamal said...

u tak puas ati ngn cutting ke ape,dear? specify sket la..mayb bole tlg

the miss bride-to-be said...

zara & kay kamal: mmg takde bling dear. dat nikah outfit i kira tutup mata la. its juz everythin (the dresses) macam bila u pakai, u tak rasa wow eventho the cutting dah kena dgn u. mcm sumthin doesnt feel right here.

some more my songket n dat nikah outfit kira mcm i dh amik mls nak fikir. my turquoise dress yg the major prob. nnt i post d photo of it.

idayusof said...

hmmmm... nnt dah tambah veil/selendang mesti nampak cantek. pastu dengan mekap lagi.

or else, kalau nak tambah sket... kat kain tu tambah lace patching ke...

jgn risau2 sgt aim... nnt jerawat naik pulak. all the best babe!

*hugs*

the miss bride-to-be said...

ida: tu la. hopefully. nikah outfit i dh tak worried sgt dear. cuma yg 1 tu je utk last event. mcm panic sikit.

ok dear. thanks. *hugs*

the miss bride-to-be said...

ida: tu la. hopefully. nikah outfit i dh tak worried sgt dear. cuma yg 1 tu je utk last event. mcm panic sikit.

ok dear. thanks. *hugs*

Xora said...

erm. rasanya kamu kena draw the attention way from the dress kot? maksudnya, kamu nye selendang n makeup cantik, jadi org fokus kat muka. then bunga tangan makesure gemuk dan jgn warna plain/ putih. nnt dalam gambar tak stand out. if merah ke pink ke, dan besar, org nye attention kat bunga..

harap membantu. bagi pendapat takde tauliah :P

the miss bride-to-be said...

xora: dear thanks a lot! for the 2 dresses i buat mcm tu. dats y tiba-tiba ada tiara. haha. :D

anyway nnt i hope my plan for d 3rd dress membantu utk mencantikkan i. haha. wish me luck yea. :)

Moose said...

yup i was going to say the same thing xora did. draw the attention from the baju. veil or make-up or hand bouquet will do the tricks.

the miss bride-to-be said...

moose: thanks babe. so gonna draw the attention from the baju. :)

Nurulhuda|Adlie said...

aim, normally kan if the wow is not there masa u fitting, it will come soon, masa harinya, somehow maybe ure lil bit serabut and bila pakai mcm takde mood.. :) mcm2 la kan.. so dear, hope everything gonna turn beautifully for you on the big day..

the miss bride-to-be said...

huda: tu la. i pn hopefully nnt on dat very day at least i look nicer from d usual days. n maybe la juga kot m a bit stressed and exhausted coz time i fitting tu encik rocker still kena tahan dkt hospital psl bleeding. plus not having him with me time fitting cam freak me out time tu. well anyway thanks dear. :)

little princess said...

aim, jgn panic syg.rilex..rilex..smile .. n u akan nampak sangat cantik&anggun dear..trust me..i nak tgk u on dat 29th..eh, tp i pegi rumah pian je. dats mean 30th la :)

the miss bride-to-be said...

little princess: thanks dear. oo ok. takpe2 nnt i upload d photos if u tak dapat nak pergi reception dkt my house k. :)

Yanie said...

dear, i rasa i paham ur situation. Sebab dulu my stepsister tu pun macam u jugak. Her nikah outfit memang sangat dia tak berkenan, and dia terpaksa alter the hands and all. Tapi looking at ur baju i rasa okay je, what u can do is maybe u boleh, letak some bling2 (IF ADA ORANG YANG BOLEH BUAT DENGAN CEPAT) or u sendiri ke yang beli swarovski diamond tampal2 kasi nampak meriah sikit.

Tapi dear, kalau tak ada langsung pun, what u can do is, just calm down. Remember, jangan sebab dress mood u nak kahwin ni down gila2... Yang penting dear, the way u pull off your looks dengan baju tu.... u kan di makeup and automatically, u akan jadi sangat cantik... so dont worry, put all these aside first, relax..... fikir yang u nak kahwin je.... i dont knw, but i have faith that, u will enjoy ur big day....

Jangan down down babe!!!

the miss bride-to-be said...

yanie: thnks dear. tu la i think i nk divert kan people's attention away from the baju. plus i have to learn to let loose a bit. maybe coz i'm so stressed out with work n all, so my judgement mungkin terlari from wat it shud be.

anywy thanks a lot dear. i'll try to look beautiful on my w-day. :D