Wednesday, April 21, 2010

Half Up!

I think I want this kinda hairdo for my turquoise dress. Nampak retro glamour sikit.

This one's nice. But I don't think I can pull that look.

Aaahh. This one pun nice for my songket outfit. Divert sikit daripada the typical I'm-wearing-songket-outfit punya hairdo.

I like this undone updo as well tapi rambut macam tak cukup panjang untuk dapat that kinda hairdo je.

photos courtesy: here

I'm experiencing another cold feet lagi since semalam. :( Lagi nak dekat my W-day, lagi rasa nak tukar je banyak benda. *sigh* For hairdo, instead of doing the classic typical updo I think I'm gonna opt for half updos hairstyle. Bagi frame sikit dekat my oh-so-round-ish-face.

*Cepatlah datang the big day. I can't stand the pressure anymore. *puke*

20 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ohh...i adore 1st picture tue..sangat glemer :)

the miss bride-to-be said...

balkidz_hunny: kan? tu la tot nk buat dat hairdo for my w-day. :)

harzharun said...

dear...pic last tu i suke...so anggun & sofistikated...u ble suh pdandan wat...xpe xcukup panjang pun sbb dai akan letak sumthing dlm bun tu & rabut betul u cover luar...

the miss bride-to-be said...

harzharun: tu la ada jgk trdgr diaorg akan insert sumthn dlm ur hair utk create volume. sigh. hrp2 jadi la d hair. i tgh cuak ni. :(

Yanie said...

babe, i dah penah tengok gamba u dekat blog sapa tah.. masa gi bride to be gathering tu kan? (ke salah orang? ) hehe. tidak. i yakin that's you! i rasa pic no 1 tuh kan, kalau u buat, memang sangat suits u... omg... tak sabar tgk u ok? ( apesal i dari hari tu, dok xcited? padahal yang nak kahwinnya u?)Hoho

jarjar said...

dear..the 3rd pic sgt gorgeous...

the 1st one pun cantik..suits for garden theme wedding..i guess :)

the miss bride-to-be said...

yanie: i la tu kot dear. haha. i pn xtau la. i think nk kena tnya 10 or 20 opinions dulu kot. hahaha. anyway thanks sebab excited. u excited i pn tb2 terasa excited gila jgk. haha. :D

jarjar: kan? tu la. but i still nk jgk eventho i tak buat theme garden wedding. :D

hana yoriee said...

i vote for the 1st pic.its cute!

the miss bride-to-be said...

hana: thank you dear! :)

Ami Schaheera said...

suka style yg first tu, don't worry if rambut u tak cukup panjang coz nanti boleh mak andam tu tambahkan rambut hehe. u punya MUA ada buat test mekap tak? boleh try style rambut yg u suka tu tgk sesuai ke tak with ur face and baju :)

the miss bride-to-be said...

ami: i think i kena check back with my MUA la dl. she ckp i blh je if xnk o nk buat. but i xbuat lg. do u think i shud babe?

Suffian salim said...

Dear my super gf, i like yg no.1 punye style.. anyway..pls be cool..dun worry semua akan OK..trust me..huhu..anyway pls visit my blog..maybe its can help u..

nasriah said...

yang last tu pakai dengan traditional nyer stuffs mcm songket ker.. nampak anggun gitu..

but the above 2 mmg sweet with dress. :0 i love no 1...

the miss bride-to-be said...

en. rocker: thanks love. i like awal2 lg dh sgt heart d 1st pic. we have to shop for the headband! :D

nasriah: tu la dear. sweet kan? i think ramai yg mcm indirectly vote for no. 1 punya hairdo :D

Sarah Abd Rahim said...

Aim!! Aku suka yang first tu.. Cantik sangat² and super sexy with a little fringe flowing down like that.. I loike!!

the miss bride-to-be said...

sarah: hahahaha. tu la hopefully can pull dat look babe. :D

Sarah Abd Rahim said...

Sure boleh punya.. ;)

the miss bride-to-be said...

haha. tgk la nnt. *crossing fingers*

idayusof said...

hei hei Aim...

it's me Idayusof yang dah jadi Puan.

ohh half-up do i loike!!! ade satu gamba kat Lova the make-up artist yang buat half up-do utk di pakai dengan songket. i tgk kat FB die. sangat chantek.

i ade gambar tu. nnt i letak dekat blog ye. :)

the miss bride-to-be said...

hey2 ida. oopps puan ida. :)

before dat congrats k on ur wedding. u sgt2 looked beautiful.

anyway thanks tau dear. nnt i menyinggah2 u blog lg k.