Friday, March 12, 2010

Oh she's a bridezilla-to-be.

Rasa nak mengamuk and menangis... *bridezilla mode*

1) Workload banyak gila tak ingat. Clients suka request this and that and benda pelik-pelik.

2)I need an escapade! *penegasan* Stress level yang dah dicompress dan ditanam dalam-dalam dalam diri macam dah tak cukup space and dah mula explode dalam bentuk bridezilla. Oh my! Now rasa sangat suffocate.

3) Lately ni kurang quality time dengan Encik Rocker. Not that tak jumpa dia at all, cuma bila jumpa ada beramai-ramai yang lain yang end up mengurangkan direct communication with him. Week ni sangat-sangat gagal and nak lagi gagal bila weekend ni Encik Rocker nak buat recording untuk band dia pula. Saya sangat tidak kisah and support je dia cuma rasa a bit ralat.

4) Banyaknya orang tak faham keadaan bride yang tak de duit banyak ni untuk upah wedding planner (dalam erti karta lain, the bride-to-be ni lah yang menguruskan her own wedding), which diaorang ni sibuk nak minta tolong this and that, favor itu ini. Sebelum saya mengamuk, sila faham kondisi saya.

5) Hal urusan nikah yang agak dicelarukan oleh orang-orang sekeliling. That's why tak suka gila deal dengan orang-orang yang kurang cekap and ambil remeh hal ni. *sigh*

End up terus jatuh sakit and rasa nak isolatekan diri dari orang-orang lain sekejap. Hopefully bridezilla mode ni pergi jauh-jauh start from next week. I'm being positive right now.

2 comments:

white dress said...

apa yang boleh u buat sbar je aim...
i pun melalui jugak benda2 cmni.. sgt sgt menension kan..

u know wat aim...kita pasti akan rindu balik momen ni bila lps kawin nanti =)

the miss bride-to-be said...

thanks love. :)

tu la. bila i baca other b2b punya blog yg dah kahwin, semua macam miss time prepare their own wedding. and bila i fikir balik kira macam a good experience jgk la yang i sendiri pun tak pernah terfikir nak manage my own wedding.